Thursday, May 9, 2019

Novel Kalau Aku Kaya & Makna Pada Rasa

Assalamualaikum and warmest greetings from Sweet N Pretty. Syukur alhamdulillah for the opportunity to update this page.

We have here very interesting islamic novels bringing lots of message pertaining religion, love, life, material and so forth. A must read to all novel lovers. Here's the sinopsis.

KALAU AKU KAYA

Wardah Sakinah - cita-citanya melangit, mahu jadi kaya dan menaungi orang yang memerlukan. Dia seorang yatim piatu tapi tak mahu yatim piatu yang lain merasa yatim. Cukup hanya dia yang merasakan kepedihan itu.

Kasih sayangnya melimpah-ruah. Simpatinya mudah tumpah kepada sesiapa saja. Namun pendirian dan niatnya disalah tafsir. Zakuan, lelaki yang takkan mudah tunduk dan percaya kepada kaum hawa. Cukup sekali! Dan hadirnya Wardah mencabar keyakinannya. Tunggu! Dia tahu bagaimana mahu membuktikan yang gadis itu sama saja dengan yang lain.

Amzar Mikail teruja dengan polosnya hati seorang Wardah. Dia tampil menjadi pelindung membuatkan Zakuan tiba-tiba jadi cacing kepanasan. Nanar dengan perasaan sendiri, dia tekad untuk memiliki gadis itu.

Namun kemunculan Rayyan yang mahukan Wardah melebihi dari segala-galanya membuatkan hidup mereka tiba-tiba jadi haru-biru.

Lipatan sejarah silam yang terbongkar mengheret Wardah ke dalam kancah dendam dan pertaruhan. Namun redha dengaan takdirnya, Wardah tak pernah lelah untuk bangkit melakukan yang terbaik dalam setiap situasi yang menguji. Tanpa memikirkan kebahagiaan diri sendiri, dia tetap berusaha untuk bangkit berjuang demi mahu membahagiakan insan yang memerlukan.

KALAU AKU KAYA tampil membawa kelainan dan kejutan dalam menghuraikan tafsiran 'kaya' yang sebenar.

Novel KALAU AKU KAYA
Versi cetak: RM30
Kos pos: RM7

KOMBO versi cetak
Kalau Aku Kaya &
Makna Pada Rasa
HANYA RM60 sahaja. Postage Percuma. Juga senaskhah Hakikat Cinta sebagai cenderahati.MAKNA PADA RASA
Karya Juea Abdullah

#novelmaknapadarasa

“Awak tak suka lelaki?”

“Tak!” Mata Puteri menjenggil.

“Awak suka perempuan?”

“Nuqman!” Kini matanya mencerlung marah.

Pengalaman hidup sendiri dan derita para wanita yang tampil memohon bantuan Women’s World Today (WWT), sebuah pertubuhan yang memperjuangkan nasib kaum hawa membuatkan Puteri Zulaika hilang kepercayaan bukan sahaja terhadap kaum adam tetapi juga institusi perkahwinan itu sendiri. Jelas yang bahagia itu bukan letaknya di tangan lelaki!

Takdir membawanya kepada Muhamad Nuqman, lelaki yang memartabatkan cinta dan perkahwinan di tempat selayaknya sepertimana yang diajarkan Rasul.

“Saya impikan anak-anak kita seperti Sultan Al Fateh. Bijak bertaqwa. Berjuang mengubah nasib Islam untuk dunia. Kita boleh berusaha dari sekarang. Sebagaimana jiwa Al Fateh dibina sejak sebelum dia dilahirkan. Dari ayah ibunya yang beriman.” 

Kehadiran wanita jelita berhati mulia, Nur Maya menguji kemanusiaan Nuqman. Kesanggupan Nuqman menggadai nyawa demi menyelamatkannya bagaikan mengikat Nur Maya dengan lelaki itu seumur hidupnya. Namun di hati Nuqman ada Najjah Rabiah. Gadis itu terlalu istimewa bagi ibu dan adik-adiknya. Saat Nuqman sudah menawan kepercayaan Puteri Zulaikha, Najjah Rabiah tiba-tiba direntap dari kehidupan mereka.

Puteri Zulaikha nanar diuji antara cinta, kemanusiaan dan kebergantungan kepada Yang Maha Berkuasa, Dia juga tersepit dalam pergelutan ibu saudaranya, Nadia dalam belengu perkahwinannya dengan Zulkarnain yang retak menunggu belah. Apalagi bila benih cinta mereka diungkit kewujudannya.

Kemuncak kemelut ini menuntut pengorbanan. Puteri Zulaikha tersepit di persimpangan. Perlukan ada kehidupan yang musnah demi mencipta bahagia? MAKNA PADA RASA mengungkai akar umbi kehidupan menuju kemuncak segala rasa yang menjadi rahsia. 

****
Sinopsis kulit belakang novel MAKNA PADA RASA

Dapatkan novel ini secara online. Hanya RM32 sahaja. Kos pos RM7

Novel ini juga boleh dimiliki secara kombo dengan novel terbaru penulis, KALAU AKU KAYA pada harga istimewa RM60 sahaja dan kos pos percuma. Tak lupa senaskhah HAKIKAT CINTA sebagai  cenderahati.3 comments: