Thursday, October 21, 2010

Petua mudah untuk awet muda

Salam ceria untuk semua. Harap semuanya sihat2 belaka. Dah lama nak share petua ni tapi dari sehari ke sehari sampailah hari ni baru tertunai hasrat di hati.

Tajuk di atas mungkin agak klise. Mungkin ada yg sangka saya menjual jamu awet muda=D. Ramai di antara kita yg sgt risau bila ternampak garis2 penuaan di wajah terutamanya wanita. Di pasaran pula berbagai cara, ubat, rawatan...botox la vitamin C blablabla...yg hanya memerlukan kita keluarkan RM. Ada yg sehingga beribu2 tapi hasilnya wallahualam. Kenapa ya takut sgt jadi tua, bagi saya biarlah kita age gracefully & itu mmg lumrah, semua akan jadi tua..

Saya cuma nak kongsi satu petua awet muda dari seorang ustaz. Petua ni paling mudah & murah yg mungkin kita terlepas pandang. Jeng3x...apa ye

Jaga aurat kita sebagai seorang Islam.

Yang muslimin dari paras pusat hingga ke lutut
Muslimat pula kesemuanya kecuali muka & tapak tangan.

Yg selalu muslimat ambil ringan, pemakaian stokin. Kalau tak berstokin belum sempurna penutupan aurat kita. Elok berjubah & berjilbab tapi tidak berstokin. Jadi marilah kita amalkan menutup aurat dgn sempurna

Senang je kan...jadi amalkanlah, bila kita pelihara aurat kita, Allah akan turut memeliharanya agar awet muda. Wallahualam.

Thank you for your time...sharing is caring

No comments:

Post a Comment